5 Mascara fouten

5 GEMAKKELIJKE MASCARA FOUTEN DIE JE MAAKT
Geen zin in foundation? Prima! Of even geen tijd om de wenkbrauwen te doen – ook O.K.. Maar… mascara is een absolute must.  Waarom vraag je je dit af? Want met dit magisch goedje zie je er in één klap een stuk minder moe uit. Maar hoe vaak dit product ook gebruikt wordt, het gaat nogal eens mis. Deze 5 fouten maken we snel wanneer het aankomt op mascara.

 

Teveel op en neer bewegen met de kwast

Deze fout heb je wellicht al eerder gezien. De “pomp” beweging met de mascaraborstel,  op en neer, op en neer. Zo pomp je als het ware lucht in de tube. Hierdoor droogt je mascara sneller uit. Een beter idee is om je kwastje in de tube te draaien.

Er zit teveel mascara aan je kwast

Wie wil er nou klontjes op de wimpers? De grootste oorzaak is wanneer je de kwast hebt rondgedraaid en er zit teveel product op de borstel, haal hem dan langs de bovenzijde om de grootste klontjes eraf te vegen.

Mascara alleen aan de onderkant van de wimpers

Vooral wanneer je hele lichte wimpers hebt, is het belangrijk om zowel de onderkant als de bovenkant van je wimpers met mascara te bedekken. Het maakt een enorm verschil!

mascara

Niet zo snel

In de ochtend even snel een laagje mascara aanbrengen doen we allemaal wel eens. Helaas maakt dit het resultaat een stuk minder mooi. Neem ajb nét iets langer de tijd ( ook al is het maar 10 sec.).  Zet de borstel vooral iets langer aan de wortel van je wimpers.

Oude mascara

Zodra er zwarte spikkels op je wangen en onder je ogen komen te zitten, is het tijd voor een nieuwe mascara. Je mascara gaat meestal ca. 3 tot 6 maanden mee. Een nieuwe mascara betekent minder korreltjes en minder klontjes. Win-win dus!

via GIPHY