Aparte Primers voor ogen en lippen

Heb ik aparte primers nodig voor mijn lippen en ogen?

Gezichtsprimer, Oogschaduwprimer, lip primer

Waarschijnlijk weet je al wat een gezichtsprimer is, maar heb je ook al gehoord van oogschaduw basis, wimper en lip primers? Deze zorgen er allemaal voor dat je langer van je makeup kan gaan genieten. Wat doen ze dan nog meer zal je wellicht denken – nou… Nog een voordeel hiervan is, dat deze helpen om een meer sprankelende effect te creëren en tevens ook te voeden.

Helaas kun je niet zomaar 1 primer voor alles gebruiken (wat heel handig zou zijn en budgetvriendelijk is :-p). Oogleden, wimpers en lippen hebben verschillende structuren en de bijbehorende producten zijn hierop afgstemd. Als voorbeeld: Je zou toch geen lip potlood gebruiken als eyeliner?

 

Gezichtsprimer

De gezichtsprimer vormt een barriere tussen de huid en de make-up. Door de barriere wordt de huid beschermt tegen eventuele schadelijke invloeden van de make-up en de make-up blijft beter zitten. Gezichtsprimers kunnen hydrateren, matteren, glans toevoegen, verkleuring corrigeren en poriën minimaliseren.

Ze zijn ontworpen om specifiek te werken met foundations, concealers en poeders. Een primer kan je ook alleen opsmeren zonder verdere make-up te gebruiken om je huid onzichtbaar te perfectioneren.

  1. Mac Prep + Prime (vettige huid)
  2. Smashbox Photo Finish Foundation Primer Radiance (droge huid)
  3. Chanel Le Blanc de Chanel (gecombineerde huid)

Oogschaduwprimer

Het meest gevoelige gebied op je gezicht is de tere huid rondom je ogen. Ooglid primers hebben over het algemeen een dikkere consistentie dan gezichtsprimers. Zo blijft de oogmake-up langer op zijn plaats en vermindert het risico op kreuken. Ze helpen tegen verkleuring en zorgen ook ervoor dat producten levendiger eruit zien.

Gebruik je gezichtsprimer tot onder je ogen en voor boven op je lid tot aan je wenkbrauw je oogschaduw primer.

  1. Too Faced Shadow Insurance Primer
  2. Hema oogschaduw basis
  3. Urban Decay Primer Potion

 

Lip Primers

Lip primer zorgt voor een gelijkmatige en soepele applicatie van lip producten. Een goede primer helpt lippenstift langer mee te gaan zonder uitloop.

De fijne lijntjes rond je lippen worden opgevuld en zorgen voor een betere definitie van de lipcontour.

  1. Collistar
  2. Inglot Hold on Lip Primer

 

Wimper primers

Door regelmatig gebruik te maken van wimperextensions en (dagelijks) mascara verwijderen kunnen ze zwak en breekbaar worden. Overweeg een wimper primer te gebruiken die je wimpers sterker en gezonder kunnen maken. De Blinc Lash Primer  is verrijkt met vitamine E en geeft extra bescherming bij verhitting, vrije radicalen en schadelijke buitenlucht.

Tevens zorgt een primer ook voor volume en versterkt het effect van mascara.  Voorafgaand aan de mascara applicatie gebruik je de Clinique Lash Building Primer. De witte vezels erin maken je wimpers dikker.

Een andere optie is een getinte lashprimer. Deze geeft een subtiele definitie en zorgt voor een natuurlijke uitstraling.  Getinte primers kan je alleen gebruiken maar ook vóór mascara om de wimpers te verlengen en te definiëren.

 

 

Welke primers gebruik jij? Laat het mij hieronder weten 🙂