Arganolie voor het haar

Is arganolie geschikt voor alle haartypes?

Glanzend haar

Veel mensen denken dat haarolie het haar zwaar maakt. Dan is het natuurlijk zo gek nog niet dat je even moet wennen aan het idee om arganolie in je haar te smeren. Maar wist je dat arganolie veel minder vet is dan andere oliesoorten, zoals olijfolie? In arganolie zitten verzorgende ingrediënten zoals vitamine E, omega 6 en 9. Het helpt bij het herstellen van droog en beschadigd haar en houdt het haar ook gezond. De onverzadigde vetzuren zijn er bovendien voor verantwoordelijk dat het haar vocht vasthoudt, wat voor veel glans zorgt. 
 

Fijn haar

Een arganoliekuur is voor dun, fijn haar niet heel erg geschikt. Je kan beter arganolie als stylingproduct gebruiken. Masseer een kleine hoeveelheid in je haarpunten voor versteviging en glans. Hierdoor verdwijnen gespleten haarpunten als sneeuw voor de zon.

Dik, krullend haar

Dik en/of krullend haar heeft veel onderhoud nodig, het haar raakt sneller beschadigd en voelt sneller droog aan. Arganolie is je redder in nood! Een intense arganoliekuur helpt je haren te hydrateren. Tevens is arganolie ook perfect als haarserum voor iedereen die dik en krullend haar heeft. Het gaat split-ends tegen en zorgt ervoor dat je haarpunten glanzen en er gezond uitzien.

Arganolie voor het haar

Arganolie voor kroeshaar

Kroeshaar of Black hair is vaak droog, weerbarstig en pluizig. Jammer, want kroeshaar is juist zo geweldig. Wat kun je doen om het weer levendig te maken? Natuurlijke arganolie geeft je droge, pluizige kroeshaar het vocht terug en maakt het haar bovendien elastischer. Dit haartype is perfect geschikt voor een intense arganoliekuur. Was je haar als gewoonlijk, maar in plaats van je gebruikelijke conditioner door je haar te smeren, gebruik je ultraverzorgende en voedende arganolie. Laat de arganolie ca. 5 min. intrekken en spoel goed uit.

Hoe gebruik je het als stylingproduct

Het toverwoord is doseren. Gebruik je te veel arganolie, dan kan dit leiden tot vettig haar.

Op droog haar

Kneed 1 à 2 druppels olie in de haarpunten. Het verzorgt de gespleten punten, geeft de haren vocht terug en werkt ook nog eens beschermend. Masseer in en verdeel de olie met een grove kam door het haar.

Arganolie voor het haar

Nat haar

Pomp ca. 3 – 4 keer, afhankelijk van de haardikte in je handpalm en masseer je handdoek droge (nog vochtig) haar zachtjes tussen je handen – van de wortel tot de punt. Je kan je haar vervolgens zoals je dat gewend bent stylen.

Een heel belangrijk punt, let ajb op de kwaliteit! Voor het beste resultaat kies je een pure, premium arganolie waar alleen de beste kwaliteit argannoten in zitten.

Wat is jouw geheim voor glanzend haar? Laat het mij hieronder weten, ik ben benieuwd.