Mijn dagelijkse make-up

Hoe doe jij je dagelijkse make-up als professioneel Make-up Artist?

Deze vraag krijg ik vaak te horen. Allhoewel dit mijn beroep is, zijn redelijk veel klanten verrast als ze mij in het echt zien. Ik houd van Make-up, daarom is mijn zolder vol Make-up en Haar producten, echter op mijn gezicht is het “the bare minimum” . Van bakken met verschillende kwasten, een lade vol kunstwimpers, diverse haarsprays, oogschaduw palettes tot Make-up removers – het is hebben, hebben, hebben! Er zijn vrouwen die dromen van een walk-in closet, nou ik heb mijn walk-in Make-up room.

Hoe zie ik eruit?

Ah fijn, als je mij dus face to face ontmoet zal je wellicht teleurgesteld zijn, omdat je misschien een op en top opgemaakte Visagiste verwacht. Helaas, dat ben ik niet lol*. Aangezien ik met veel verschillende cosmetica producten werk, betekent dit niet dat het ook op mijn gezich hoeft. Alleen als ik naar een feest ga of een bruiloft, wil ik mij toch optutten. Ik hou van de Nude Look, dit houdt in dat ik bijna au naturel de deur uit ga. Anders gezegd: een cremetje, bronzer, mascara en lipgloss en ik ben klaar.

Voor mij moet het ’s ochtends lekker snel gaan, vooral niet te veel poes pas. Behalve als ik op tijd wakker ben en iets meer wil dan een mooie blote billen gezicht wil ik nog een eyeliner trekken. Daarnaast doet een velle lipstick kleur ook wonderen bij mij, doordat ik volle lippen heb, lijkt het als of ik volledig ben opgemaakt. Ten slotte ben ik een moeder van 4 jonge kids en in de vroege ochtend wil ik liever meer tijd besteden aan het maken van ons ontbijt en een relaxte ochtend (lees chaos) dan een half uur voo de spiegel. Mijn dagelijkse Make-up ziet er eigenlijk zo uit. Ik noem het mijn 5 min mommy make-up.

 

Wat voor Make-up gebruik ik?

Mijn persoonlijke make-up koffertje zit in de badkamer. Voor deze blog heb ik ze voor je op de foto gezet.

1.Shu Uemura wimperkruller. Tegenwoordig hoeft het even niet, omdat ik mijn wimpers een boost heb gegeven met een Lash Lift treatment!

2. Too Faced Bronzer – In de wintermaanden gebruik ik hem wat royaler maar nu in de zomer geeft het een subtiele shimmer op mijn gebruinde gezicht.

3. Rosebud Salve – Ook in de zomer heb ik last van droge lippen. Oma’s tip is: je moet meer zoenen :-))) Maar dit zalfje doet ook wonderen! Hij is te vergelijken met de 8 hour creme van Elizabeth Arden.

4. Maybelline “old school” Great Lash Mascara. Ik gebruik deze al jaren. De duurste merken deden het gewoon niet voor mij. Ik kwam altijd weer terug naar deze.

5. Shu Uemura wenkbrauw potlood. Ik moet toegeven dat ik deze niet dagelijks gebruik, maar wel zo’n 2-3x in de week.

6. Kiko Cosmetics zijn mijn favorieten voor longlasting oogpotloden. Ik gebruik Nr. 15 Metallic Night Blue & Nr. 05 Metallic Violet

7. Nu het de afgelopen tijd zo warm is, heb ik deze blotting papieren altijd in mijn tas. Hij hoort bij mijn dagelijkse zomer routine. Nogmaals niet alles hoeft duur te zijn of een A merk naam te hebben om aan de eisen te voldoen. De oil control papers van Essence zijn perfect! Hij absorbeert de overtollige glim van mijn gezicht en maakt het weer mat.

mijn dagelijkse make-up

 

Hoe ziet jouw dagelijkse make-up eruit? Wat gebruik jij?

Ik ben benieuwd.

XOXO

Li