De beste haartips

De beste haartips – Life hacks

De juiste manier om je haar te drogen zonder pluis

Na het haren wassen grijp je meestal naar een handdoek om het haar te drogen. Maar een T-shirt werkt veel beter tegen anti pluis. Als je een handdoek gebruikt, trekt dit teveel vocht uit je haar waardoor het pluizerig wordt.  Een T-shirt neemt alleen overtollig vocht weg, hierdoor gaat het niet pluizen! Voor het föhnen of nadat je haar is opgedroogd, strijk wat haarolie door de lengte. Dit zorgt voor een heerlijke geur, glans en hydratatie.

de beste haartips 640x482

Honing voor zijdezacht haar

Door hitte of kou kan je haar droog, breekbaar en futloos worden. Een DIY haarmasker van kokosolie gemengd met honing voedt je droge lokken en maakt ze weer glanzend. Je homemade haarmasker bestaat uit enkel natuurlijke producten. Zo weet je zeker dat je geen rotzooi in je haar gooit. Verwen jezelf en je haarbos met wat tender, love & care.

Wat heb je hiervoor nodig?

2 eetl kokosolie

2 tl honing

Doe beide ingredienten in een magnetron bestendig bakje. Een paar seconden laten opwarmen (in een pan kan ook), zodat de geharde kokosolie vloeibaar wordt en mengbaar is met de honing.

Smeer je haar in met je homemade haarmasker en laat het een goede 10 minuten intrekken. Daarna goed met warm water uitspoelen.

 

de beste haartips

Dáág statisch haar – de borsteltruc

We weten het allemaal met statisch haar kun je vrij weinig. De grote vraag is hoe kom je er vanaf? Zo makkelijk is het op te lossen: leg een droogtrommeldoekje op de borstel. Het werkt écht! Prik het doekje gewoon bovenop je borstel.

de beste haartips