Bij het uitzoeken van nieuwe kleding houden wij vaak (bewust of onbewust) rekening met onze huidskleur. We zien al vrij snel of een kleur ons staat of dat het je flets en moe laat lijken. Dit geldt voor een haarkleur en zelfs onze sieraden.

Maar zodra we op zoek gaan naar een nieuw flesje nagellak, laten we dat helemaal los en kopen we de kleur dat er in het potje knap uitziet. Maar eigenlijk werkt het precies hetzelfde! Niet elke kleur nagellak past bij iedereen even mooi. Om miskopen te voorkomen leg ik je vandaag uit waar je op moet letten!

#1: kijk wat de ondertoon van je huid is. Je kunt dit het beste zien in natuurlijk licht op de binnenkant van je pols. Heeft de kleur een roze, blauwe of rode ondertoont dan is je huid koel. Een huid die eerder neigt naar goud, beige of olijf noemen we warm. De huid ondertoon bepaalt of een kleur nagellak je wel of niet goed staat, je huidskleur is van minder groot belang.

 

Zo kies je de perfecte kleur nagellak

Lichte huid met koele ondertoon

Koele, zilverkleurige tinten in een nagellak laten je huid het mooist tot z’n recht komen. Denk aan kleuren waar je een zweempje blauw of grijs in terug ziet. Rode nagellak kan je prima dragen, zolang het een rode kleur is met een koele ondertoon zal dit je prachtig staan. Blijf weg van te warme kleuren of nudetinten met een roze of gele ondertoon. Wil je graag een nudekleur? Kies dan een kleur die eerder iets naar

de perfecte nagellak voor lichte huid met koele ondertoon

 

Getinte huid met een koele ondertoon 

Hier geldt ook voor dit huidtype dat koele, zilverkleurige tinten het mooist staan. Je huid is niet erg bleek  waardoor je minder snel flets zult lijken door een bepaalde kleur. Je kunt dus iets meer risico nemen!

de perfecte nagellak voor de koele getinte huid

Gebronsde huid met warme ondertoon

Een huid met warme ondertoon kan goed een nagellak met zwarte, bruine of goudkleurige tinten hebben. Typische najaarskleuren staan je prachtig en ook veel nudetinten zullen goed bij je huid aansluiten.