Föhnen of lucht drogen?

Wat is beter voor je haar: Föhnen of aan de lucht drogen?

Haar föhnen beter dan lucht drogen

Wat denk je: haare föhnen of aan de lucht laten drogen?

Als je het antwoord hebt gegeven om aan de lucht te laten drogen, dan heb je het waarschijnlijk onverwachts fout . Volgens een recent onderzoek uit Korea is gebleken dat met de juiste methode het beter is om je lokken te föhnen dan volledig op te laten drogen aan de lucht.

Maar hoe dan?

Laten we beginnen met de binnenkant van je haar: elk haartje op je hoofd is eigenlijk een buisje met een kern aan de binnenkant. Een beschermende buitenlaag zit om de kern en wordt bij elkaar gehouden door proteïnen. Het water dat in de binnenste laag van je haar zit als het nat is gaat koken als er té veel hitte erop geblazen wordt. Hierdoor beschadigt het haar en verliest het zijn glans, maar als je de föhn op de juiste temperatuur en afstand op je haar gebruikt is dit beter alsnog beter dan aan de lucht drogen. Als het haar in contact komt met water, zwelt het op. Hoe langer de zwelling duurt, des te meer druk er op de proteïnen wordt gezet die de haren intact houden. Dit betekent dat je dus meer beschadiging op loopt dan met föhnen.

 

Hoe beperk je de kans op schade helemaal?

Laat je haar drogen voor 70 tot 80% aan de lucht. Zet je föhn op de laagste stand staan ​​en droog het haar continu op ca. 15 cm afstand. Beweeg je föhn heen en weer zodat de lucht niet constant op één plek geconcentreerd is.

 

Geïnteresseerd in nog meer hairstyling tips?

Life Hacks voor je haar

Droogshampoo

Welk bruidskapsel past bij mij?

 

 

 

 

 

Bruidsmake-up Rotterdam? Als Hairstyliste & Make-up Artist verzorg ik graag je Bruidsmake-up en Bruidskapsel aan huis. Beautiful Morning is gespecialiseerd in bruiloften. Ik kom dan ook bij je aan huis of op locatie. Ga je trouwen in Rotterdam of daarbuiten? Dan ben ik je graag van dienst met het verzorgen van je Bruidsmake-up en Bruidskapsel en natuurlijk ook voor de make-up en kapsel van jullie dag (bruiloft) gasten. Zowel binnen Rotterdam maar ook buiten Rotterdam ben ik je uiteraard graag van dienst! Een visagiste aan huis in Rotterdam. Heerlijk in je eigen woonkamer een visagiste en haarstyliste aan huis. Als Hairstyliste & Make-up Artistwerk ik aan huis of op locatie in Rotterdam en omgeving! Omdat ik zelf vanuit Rhoon werk is Rotterdam eigenlijk een soort thuis wedstrijd  Vaak wordt ik geboekt voor een visagie en haarstyling opdracht in Rotterdam. Naast het verzorgen van een bruidskapsel en bruidsmake-up werk ik ook voor dames die naar een bruiloft gaan en er speciaal uit willen zien op die dag. Voor hun verzorg ik als visagiste aan huis hun make-up en kapsel/haar. Daarnaast geef ik make-up workshops aan huis.