honing is goed voor je gezichtsmaskers

Honing is goed voor je

Honey, Honey

Het vloeibare goud is één van de meest populaire schoonheidsingrediënten. Het kalmeert de huid, voedt het haar en werkt zelfs ontstekingsremmend! Bijna iedereen heeft het in huis.

Heb je last van een onrustige huid? Dan is honing wellicht de oplossing voor jou, het eeuwenoude wondermiddel van de natuur. Voed je huid met deze drie DIY gezichtsmaskers. Ik hoor graag van je of één van deze honingmaskers verbetering geeft.

honing is goed voor je gezichtsmaskers
Photo Credit: tookapic

Welke “rauwe” honing kan ik het beste kopen?

Ik bestel mijn honing rechtstreeks bij een kennis wiens vader zelf imker is. Van haar weet ik dat het onbewerkt is en 100% biologisch. Daarnaast geeft zij ook lekkere tips om van te smullen 😉 Wat dacht je van honing en noten balletjes voor bij de koffie…

Mocht je bij Cosmina willen bestellen, kan je haar rechtstreeks een mail sturen: cosmina.faur@gmail.com

Echte honing heeft een verfijnde smaak, het prijskaartje zegt echter niets. Dus duurder = beter is hier een fabel. Kijk op het labeltje, hier staat vaak: de EU/ Non-EU honing, deze honing is niet rauw (vaak uit China)!

Je wilt het liefst biologisch. Grote kans dat je rauwe honing bij kleinschalige imkers die traceerbaar zijn kunt vinden, waar je ook gewoon vragen kunt stellen. Stel gerust de vraag of de bijen niet extra bijgevoerd worden met suikerwater bijvoorbeeld, je wilt het namelijk zo puur mogelijk.

Vette tot Acne neigende huid

3 theelepel rauwe honing

1/2 theelepel kaneel

Meng de honing en kaneel samen en breng het aan op je gezicht. Laat het masker 10-30 minuten inwerken. De antibacteriële eigenschappen van zowel honing als kaneel maken dit honingmasker perfect voor de acne-gevoelige huid. * Test wel even van te voren of je tegen kaneel kan.

 

Honingmasker voor de droge gevoelige huid

1 eetlepel rauwe honing

2 eetlepels havermout – gekookt en afgekoeld

Breng het aan op je gezicht en 15-20 minuten laten zitten. Gebruik een warm washandje om het weer af te vegen.

 

Vermoeide huid weer laten stralen – geschikt voor alle huidtypes

1/2 citroen ( sap persen)

2 theelepels rauwe honing

Mix de honing en het citroen sap tot een paste. Het lijkt een beetje op de consistentie van dikke hoestsiroop. Zorg ervoor dat je je huid niet vooraf scrubt, anders prikt het i.v.m. het citroensap. Laat het masker ongeveer 20 minuten zitten. Spoel af met koud water (helpt de poriën weer te sluiten) en dep je gezicht droog. Je kunt dit elke ochtend of  avond doen. Breng daarna een goede crème aan.