Houdbaarheid van Make-up Producten

Waarom is de houdbaarheid van make-up belangrijk?

Houdbaarheid van Make-up Producten

Er zijn heel veel vrouwen die kunnen geen dag zonder hun favoriete make-up. Jammer genoeg weten ze vaak niet dat hun mascara, lippenstift en foundation ook een houdbaarheidsdatum hebben, net als eten. Als je make-up na die datum nog gebruikt, kan het soms leiden tot huidirritatie, ontstekingen en infecties.

Funky geur of kleur

Op vrijwel alle cosmetica verpakkingen staat een houdbaarheidsdatum (zie onder). Het getal geeft aan hoe lang een product houdbaar is. Ik raad aan om goed op te letten, omdat een datum niet altijd een garantie is.  Mijn advies is dan ook om even aan je make-up te ruiken en als het niet goed is, weggooien! Ik snap dat lastig is je dure make-up te tossen, maar het voorkomt wellicht een dik oog.

houdbaarheid makeup

 


Eigenlijk spreekt het voor zich, maar ik zie het nog te vaak in mijn vak dat mensen gewoon vergeten om bijvoorbeeld hun make-up kwasten te reinigen. Sommige weten zelfs niet dat het kan. Je zou moeten zien als eten, bij elke maaltijd pak je toch ook elke keer nieuw bestek en gebruik je niet dezelfde van gister, toch? Dit geldt dus ook voor make-up producten.

 

Wat ook nog helpt is een pompje bij je foundation, op deze manier ga je niet telkens met je vingers aan de tube of flesje zitten. Het gaat erom dat er zo min mogelijk bacteriën worden verspreid, waardoor de houdbaarheid kan worden aangetast. En je daardoor minder lang plezier kunt hebben van je dure cosmetica. Hou daarom de verpakking in de gaten en laat vooral je ogen en neus de ware test doen.

 

 

Dus speciaal voor jou een breakdown van de meest gebruikte cosmetica producten.

Houdbaarheid van Make-up Producten