Make-up Aziatische bruid

Heb je ervaring met het aanbrengen van make-up op Chinese (Aziatische) bruiden?

Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Mijn antwoord is natuurlijk ja, mede omdat ik zelf ook van aziatische afkomst ben. Dus heb ik zeker ervaring met het aanbrengen van make-up op een monolid of semi monolid.

make-up aziatische bruid
Foto Credit: SaraTPhotography

Wat is een monolid?

Aziatische ogen zijn uniek. Het zijn de enige ogen die geen duidelijk bewegend ooglid hebben met een arcadeboog. Aziatische ogen hebben een zogenaamde ‘monolid’. Daarnaast onderscheiden Aziatische ogen zich van andere ogen, doordat ze vaak korte en rechte wimpers hebben in plaats van lange gekrulde.

Omdat het Westerse schoonheidsideaal overheerst, willen Aziatische meisjes en vrouwen graag grotere en rondere ogen.

Met donkere oogschaduw kun je een arcadeboog ‘maken’

Dit doe je door met je vinger of je make-up kwast te voelen aan de bovenkant van je oogbal waar het bot zit. Daar ga je met donkere oogschaduw overheen. Die oogschaduw kun je later vervagen met een kwast.

makeup aziatische bruid Rotterdam

 

Eyeliner laat je ogen groter lijken

Met zwarte eyeliner kun je donkere lijnen rondom je ogen zetten. De zwarte rand zorgt ervoor dat je ogen meer gedefinieerd worden. Ook kun je door hoe ver je de lijn van je oog af plaatst, bepalen hoeveel groter je ogen lijken. Met huidskleurige of witte kajal kun je de waterlijn van je oog inkleuren waardoor je oogwit ‘verlengd’ wordt. Ook hiermee wek je de illusie van grotere ogen.

make-up aziatische bruid

Wil je een dramatischere oogopslag?

Niet alleen Aziatische ogen, maar alle ogen lijken groter na het gebruik van mascara. Doordat je met mascara je wimpers naar buiten krult krijg je een meer ‘open blik’. Echter hebben veel Aziatische vrouwen van nature zeer korte en rechte wimpers die niet goed te krullen zijn. Als zelfs een wimperkruller niet werkt, kun je overwegen nepwimpers te gebruiken.

Wat je ook kunt proberen is wimperlifting. Mijn tip vraag je wimperexpert of ze de behandeling kan toepassen met wimperbotox. Uit eigen ervaring werd mij door de wimperstyliste aangeraden om de wimperlifting te combineren met een wimperbotox behandeling. Dit zou het effect intensiveren.

Ik hoop je hiermee een beetje te kunnen helpen.

Veel plezier met opmaken.

Li