Make-up remover

Welke reiniger heb je nodig om je oogmake-up te verwijderen?

Dat ligt aan de make-up die je gebruikt. Het kunnen alcohol of
oliën zijn. Met een olieachtige reiniger kan waterproof make-up worden weggehaald, wateroplosbare make-up met een gezichtsreiniger. Voor wie allebei gebruikt, is de 2-fasen reiniger (met zowel olie als alcohol) een oplossing.

make-up remover waterproof
Source: Bol.com

Maar welk make-up remover merk is het beste?

Dat is iets heel persoonlijks vind ik. Sommige vinden Nivea hartstikke fijn, andere wederom houden liever van duurdere merken zoals Benefit’s “Remove it” van Sephora.

Ieder zijn eigen ding zeg ik dan maar. Ik gebruik zelf waterproof mascara, vaak doe ik de eerste mascara laag met een waterproof formula om de krul te fixeren van de wimpertang en de tweede laag met gewone mascara. Als ik 2 lagen waterproof aanbreng dan duurt het redelijk lang om het er weer af te krijgen. En soms heb je daar ’s avonds gewoon geen zin in om nog minuten lang voorzichtig heen en weer te wrijven. Omdat ik ook lensdrager ben kan ik niet alle producten gebruiken. Nou kan ik allerlei producten opnoemen die ik in de loop der jaren heb geprobeerd, maar dat ga ik niet doen. Waarom niet ?

De oplossing die voor mijn oogjes werkt is…

doodgewone kokosolie! Wat zeg je?…. JA, de kokosolie waarmee je ook kunt koken. Ik koop de biologische van Aldi. Ik wrijf ’s avonds 1 theelepel tussen mijn handen tot het gesmolten is en verspreid het daarna op mijn gezicht, in ieder geval daar waar make-up op zat.

Onlangs ben ik getipt om het Koreaanse merk Klairs te proberen, goddelijke geur vind ik zelf, als of ik bij zo’n spa retreat in Azië ben – Heerlijk!

Deze reiniger met zwarte bonen olie helpt de huid te kalmeren en de talg productie te reguleren. Zwarte sesamolie zit boordevol met antioxidanten. Klairs gentle black deep cleanser verwijdert vuil en make-up zonder boenen en laat de huid na het afspoelen heerlijk zacht. In principe geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. Mijn waterproof mascara verwijder ik eerlijk gezegd sneller met deze reiniger dan met kokosolie.

Te bestellen bij Coos Cosmetics