Make-up zit niet

6 oorzaken waarom je make-up niet blijft zitten zoals je wilt
Credit: Alexandr Ivanov @pixabay

6 oorzaken waarom je make-up niet zo zit zoals jij wilt

Natuurlijk willen we allemaal dat onze make-up perfect zit en ook de hele dag zo mooi blijft. Voor sommigen van ons hoort het opmaken bij ons dagelijkse routine. Maar toch hebben we allemaal wel eens van die dagen. Uren lang make-uppen maar het blijft dan helaas niet zitten. Mega irritant, toch?

Doe ik iets verkeerd, denk je misschien? Nou misschien…soms gaan we gewoon een beetje “over board”, too much van alles. Zit je make-up niet omdat je wellicht één van deze stappen doet? Let op!

Back to basic

Klinkt zo simpel en dat is het ook! Een mooie make-up begint bij de basis, een goede huid. Net zo cliché als water drinken is het reinigen van je gezicht. Ladies , echt waar!

‘s Ochtends je gezicht reinigen voor het aanbrengen van je make-up en ‘s avonds je make-up verwijderen. Een absolute no go is slapen met make-up! Daarnaast is het belangrijk je huid goed te hydrateren. Vind een goede dagverzorging die goed bij je huid past.

Optioneel: je kan voor het aanbrengen van foundation een primer gebruiken. Een primer voorkomt dat de huid talk en pigment van de make-up opneemt. Daarnaast zorgt het voor een gladde basis door als barrière te werken tussen je huid en make-up.

Make-up kwasten

Om een mooie look te creëren is het essentieel de juiste kwasten te gebruiken. Een kleine uitleg vindt je terug op deze kwasten guide. Bij Boozyshop kan je heel voordelig een mooi setje aanschaffen!

Nu je weet welke kwasten je kunt gebruiken is het ook verstandig om deze om de zoveel tijd schoon te maken. Hiervoor gebruik je een kwastenreiniger of gewoon wat babyshampoo. Zie video.

Verkeerde kleur

Het blijft lastig om de juiste kleur foundation uit te kiezen. Je wilt er ten slotte natuurlijk uitzien maar de foundation moet ook enigszins dekkend zijn. 

Ook is het handig om te weten welke kleuren het mooist staan op jouw oogleden als je gek bent op oogschaduw. Mijn gouden tip is: hou de kleur die je wilt gebruiken dicht bij je oogwit! Lijkt het oogwit witter, dan is het de juiste kleur voor je. Dan straal je mooier. Is het de verkeerde tint dan zul je een lichte verkleuring zien, soms lijkt het in de spiegel wat gelig. Hetzelfde geldt ook voor lippenstift. Als je namelijk het verschil niet weet of een kleur een warme of koele ondertoon heeft, dan is deze tip echt handig! Gewoon in de spiegel kijken of het wit witter lijkt.

Vette of droge huid

Weet je al of je een vette of droge huid hebt? Perfect, dit maakt de keuze iets makkelijker. Vooral mensen met een vette huid moeten erop letten om geen foundations met olie te kiezen. Bij twijfel gewoon een medewerker in de winkel vragen, daar zijn ze voor.

Niet te veel

Focus op een mooie basis. Daarna kan je kiezen wat je wil benadrukken: ogen, lippen of een mooie blush. Maar bij voorkeur niet allemaal te gelijk. Haal jouw “best feature” naar voren.

Over de datum

Ja lieve make-up lovers: Make-up heeft een houdbaarheidsdatum! Het gebruik van make-up waarbij de houdbaarheidsdatum is gepasseerd, kan heel slecht voor je huid zijn. En dit doet ook niet veel goeds voor je look. Laat het los, laat het gaan en koop een nieuwe! Lees het hier!