Mannen Makeup

De “metro” mannen make-up

Mannen Makeup

Mannen makeup voor de man van nu! Dat make-up zogenaamd alleen voor vrouwen, drag queens en homoseksuele mannen zou zijn is grote onzin en nergens op gebaseerd. Ik persoonlijk vind het leuk als een man aandacht besteed aan zijn uiterlijk en zijn best doet om er verzorgd uit te zien.

Niets om je voor te schamen als man. Daardoor verliezen ze heus niet gelijk hun mannelijkheid.

Een lichte make-up waarbij de beste punten benadrukt worden en je minder mooie kanten lichtjes camoufleert. Hier onder lees je hoe ik mannen makeup aanbreng.

# 1 Concealer

Er zijn mannen die ook last hebben van donkere kringen onder hun ogen of bijvoorbeeld vlekjes in het gezicht. Dit kan op een hele natuurlijke manier worden weg gewerkt met een concealer. Zo kan de man er frisser uitzien de gehele dag. Je kunt het beste een concealer nemen in een kleur die 1-2 tinten lichter is dan de eigen huidskleur. Niet vergeten: Een concealer is een “vloeibaar” product en moet worden afgepoederd, zodat het blijft zitten.

# 2 Matteren

Een matterende poeder helpt om van je glimmende gezicht af te komen! Dit kan je aanbrengen na je gezichtsverzorging.

blot powder

De Blot Powder van MAC is een perfecte poeder voor de man met een glimmend gezicht. Het matteert maar laat geen kleur of poederlaagje achter. Niemand zal zien dat je make-up draagt want hij oogt heel natuurlijk. Dit product kan je indien nodig meerdere keren per dag aanbrengen.

# 3 Matte Bronzer

Een manier om een mooi tintje te krijgen zonder zonnebank of “Ross” spraytan is een bronzing powder. Je kunt je gezicht er mee ‘vormen’ en er zelfs kleine ‘schoonheidsfoutjes’ mee corrigeren. Het is wel heel erg belangrijk om een matte bronzer te gebruiken zonder glitter. Met een grote poederkwast kan je een beetje meer kleur over je gehele gezicht aanbrengen, of alleen op je wangen lichtjes aanbrengen. Zo lijkt het net alsof je een middagje op een zonnig terras hebt gezeten. 

# 4 Labello

Zorg voor kissable lips met een transparante lippenbalsem.