Meer volume in je haar

Wakker worden met volume in je haar? Dat kan als je ’s avonds je haar gaat wassen.

meer volume in je haar bruidskapsel rotterdam
Fotografe: doorlana | Model: momsdotme | Hair: Beautiful Morning

Nadat je haren gewassen en nog vochtig (handdoek droog) zijn, breng je eerst wat haarolie aan of een haarcrème. Mijn tip is om daarna je haren te drogen voor ca. 50 – 60%. Hierna verdeel je je haren in twee secties, bij mijzelf maak ik altijd een zig zag scheiding i.p.v. een rechte omdat het in de ochtend iets mooier valt. De twee lokken draai ik in elkaar tot een losse knot, maar wel strak genoeg dat de plukjes er niet uitvallen en los genoeg dat mijn hoofdhuid niet trekt. De knotjes maak je dan vast met een elastiek.

Wil je een slag in je kapsel maak dan 1 of 2 Franse vlechten. Voor het beste resultaat, zorg je ervoor dat je minimaal 6 uur slaap krijgt zodat je haar op kan drogen voordat je de vlechten of knotten eruit haalt. Hoe langer je het laat zitten, hoe langer volumineuze krullen overdag zullen blijven zitten. Haal in de ochtend de vlechten/knot voorzichtig uit. Gebruik hierna weer een klein beetje haarolie op je vingers voordat je de vlecht/knot los haalt.

Franse vlecht

Is je haar nog niet helemaal droog? Föhn het dan nog even droog, maar laat het knotje zitten! Mocht je haar nog nat zijn, zullen je krullen snel uitzakken en is alles voor niets geweest.