MIJN VERHAAL

BEAUTIFUL MORNING Li
Credit: Uliana Kochneva

waarom beautiful morning?

Simpel, het is de vertaling van mijn naam.

Een tikkeltje speels omdat ik in dit vak regelmatig mijn wekker op een vroeg tijdstip zet. Hoe heet ik? Ik ben Li (mooi) Dawn (dageraad), de Mrs. van Mr. Mulder en gezegend met 4 grappenmakers. Geboren in Singapore en opgegroeid in Duitsland wist ik al op jonge leeftijd dat ik Make-up Artist wilde worden.

waarom make-up & haar

In de Aziatische cultuur wordt er echter gestimuleerd om carrière te maken. Visagiste worden was dus eigenlijk ‘not done’. Omdat ik nogal een talenknobbel heb, dook ik in de wereld van toerisme en later als volwassene kwam ik in de hotel entertainment terecht. Voor shows was het dus aan de orde om jezelf en je crew mooi op te maken. De jeuk voor make-up kwam terug en toen besloot ik om in Nederland de opleiding te volgen bij House of Orange.

Vrij snel erna volgden haar cursussen bij B Academy, omdat het gebruikelijk was om in Nederland Make-up & Hair te kunnen. Met veel plezier kijk ik terug naar mijn tijd bij M.A.C., TV Studios, Muziek Videoclips en Magazines.

Na de komst van ons eerste kindje besloot ik dat het reizen naar 020 en omgeving te vermoeiend werd, gezien wij toen in 010 woonden en we écht niet gingen verhuizen naar Amsterdam. (* lees mijn man is rasechte Rotterdammer)

 

En toen…

Via mijn laatste werkgever ben ik in de wereld van de bruidjes gedoken. Als je mij terug in 2000 de vraag had gesteld of ik ooit bruiden zou opmaken, dan had ik je uit gelachen – never nooit dacht ik toen. Maar never say never, toch?

Inmiddels doe ik niets liever dan de mooiste glimlach en soms een traan oogje zien bij ‘mijn’ bruid, de lieve mensen van de aanstaande bruid ontmoeten en de warmte en gastvrijheid voelen op hun bijzondere dag.

Mijn droom als Make-up Artist & Hairstylist heb ik waar gemaakt.

Ik geloof in less is more, love yourself en ware schoonheid komt van binnen!

behind the scenes

we beginnen met een vrolijke lach

Video afspelen

Credit foto: Uliana Kochneva | Credit video: Videodynamics