Nep wimpers reinigen

wimpers schoonmaken nepwimpers reiningen

Waarom je nep wimpers bewaren?

Nu de feestmaand december er is zullen een aantal van jullie misschien een paar nep wimpers in huis halen. Of je laat je opmaken en krijgt er een paar opgeplakt.

Als je ze na gebruik niet weg wilt gooien en dan bedoel ik de strip wimpers en niet losse wimpertjes dan kan je deze ook schoonmaken en weer opbergen tot de volgende keer. 


Maar hoe doe je dit?

Met deze 3 simpele stappen kan je de falsies reinigen van alle make-up en lijm resten en ze weer netjes opbergen. 


  1. Olie vrij reiniger
    doe een beetje reiniger op een wattenstaafje en strijk voorzichtig langs de wimper rand om de restjes eyeliner en oogschaduw te verwijderen. Doe dit aan beiden kanten.


  2. Verwijder lijm resten
    door deze schoonmaak beweging (strijken) maak je ook de lijm week en kan je deze met een pincet of je vingers los trekken.


  3. Bewaar de verpakking
    als je verpakking nog hebt, leg je de schone wimpers terug in in hun halve maan vorm. Mocht je geen doos meer hebben, kan je in een vitamine doosje je set bewaren of wikkelen om een dik rond potlood.

Extra tip

Zijn de wimpers ook vies geworden door het gebruik van een extra laag mascara ( wat niet nodig is) dan kan je stap 1 toepassen en voorzichtig in 1 richting “borstelen” om de mascara te verwijderen.