li mulder

MyStory

Bruidsmakeup | Bruidskapsel | Make-up | Hairstyling Li
Credit: Uliana Kochneva

waarom beautiful morning

Simpel, het is de vertaling van mijn naam.

Een tikkeltje speels omdat ik in dit vak regelmatig mijn wekker op een vroeg tijdstip zet. Hoe heet ik? Ik ben Li (mooi) Dawn (dageraad), moeder van 4 grappige kinderen en de Mrs. van Mr. Mulder. Geboren in Singapore en opgegroeid in Duitsland wist ik al op jonge leeftijd dat ik Make-up Artist wilde worden.

waarom make-up & haar

In de Aziatische cultuur wordt er echter gestimuleerd om carrière te maken. Visagiste worden was dus eigenlijk ‘not done’. Omdat ik nogal een talenknobbel heb, dook ik in de wereld van toerisme en later als volwassene kwam ik in de hotel entertainment terecht. Voor shows was het dus aan de orde om jezelf en je crew mooi op te maken. De jeuk voor make-up kwam terug en toen besloot ik om in Nederland de opleiding te volgen bij House of Orange.

Vrij snel erna volgden haar cursussen bij B Academy, omdat het gebruikelijk was om in Nederland Make-up & Hair te kunnen. Met veel plezier kijk ik terug naar mijn tijd bij M.A.C., TV Studios, Muziek Videoclips en Magazines.

Na de komst van ons eerste kindje besloot ik dat het reizen naar 020 en omgeving te vermoeiend werd, gezien wij toen in 010 woonden en we écht niet gingen verhuizen naar Amsterdam. (* lees mijn man is rasechte Rotterdammer)

 

En toen…

Via mijn laatste werkgever ben ik in de wereld van de bruidjes gedoken. Als je mij terug in 2000 de vraag had gesteld of ik ooit bruiden zou opmaken, dan had ik je uit gelachen – never nooit dacht ik toen. Maar never say never, toch?

Inmiddels doe ik niets liever dan de mooiste glimlach en soms een traan oogje zien bij ‘mijn’ bruid, de lieve mensen van de aanstaande bruid ontmoeten en de warmte en gastvrijheid voelen op hun bijzondere dag.

Mijn droom als Make-up Artist & Hairstylist heb ik waar gemaakt.

Ik geloof in less is more, love yourself en ware schoonheid komt van binnen!

behind the scenes

we beginnen met een vrolijke lach

Video afspelen

Credit foto: Uliana Kochneva | Credit video: Videodynamics

Bruidsmakeup | Bruidskapsel | Make-up | Hairstyling 017-oda9pp65dckgaj8bkrsfn46h7pm8rt1l2dnro24zqs
Credit: door Lana | momsdotme

hoe ga je te werk

Vooraf vraag ik aan je of je make-up en kapsel voorbeelden inclusief een selfie kan opsturen. Zo krijg ik ongeveer een beeld van wat jouw smaak is en natuurlijk hoe jij eruit ziet. Als ik dan bij je thuis ben, ongeacht of je wel of geen bruid bent, geef ik altijd een stukje advies over wat voor look jouw beste features naar voren haalt.

Even om jou een voorbeeld te geven – een eyeliner bij een hangend ooglid maakt het alleen maar zwaarder, hele smalle lippen lijken veel kleiner met een fel gekleurde lippenstift, blush is overbodig als je vanzelf al een natuurlijke bloos hebt etc. Elk gezicht is anders en dat maakt jou uniek!

Jij boekt mij omdat ik jouw natuurlijke schoonheid kan zien en deze extra zal benadrukken. Ik hou ervan om huid als huid eruit te laten zien. Schuilen onder dikke lagen make-up is niet mijn stijl. De Instagram look met de hoekige wenkbrauwen, liters aan foundation en concealers, highlighters, wimpers etc., ja vaak is het mooi op foto, maar in het echt schik ik er zelfs van. Een glamorous look betekent niet per se zware make-up en dat is de kunst!