Pukkel bij volwassenen?

Puisten heb je niet alleen als je in de puberteit zit. Ook na je twintigste kan je last krijgen van pukkels.

Het liefst willen we allemaal een prachtige, stralende huid maar zo makkelijk gaat dat helaas niet. Puistjes staan vaak (die meestal out of the blue opduiken of als je ongesteld bent) in de weg. Ik geef je tips om je huid op z’n mooist te krijgen en zo snel mogelijk vaarwel te zeggen tegen de kleine monstertjes.

Credit @Riedelmeier | Pixabay

IJSKLONTJES & CITROENSAP

Wrijf een aantal keer met een ijsblokje over je pukkel tot je huid verdoofd aanvoelt. Dit is een manier om de puist te verkleinen. In combinatie met wat verser citroensap (vitamine C + de zuren) helpen bij het elimineren van het monstertje. Knijp een paar druppels citroensap op een wattenstaafje en breng dit aan. Heb je echter een gevoelige huid, sla deze stap dan over.

KRUIDNAGEL, HET WONDERMIDDEL.

Crush een klein handje kruidnagel tot poeder en giet er dan een beetje melk bij. Breng dit mengsel aan op je ontstoken vriendje en laat het een nacht zitten. Kruidnagel heeft een antibacteriële werking op de huid, dus daaaag bacteriën! Mocht je geen kruidnagel in huis hebben, kaneel werkt ook uitstekend.

COSRX Acne Pimple Master Patch

GENIALE PUKKEL PLEISTER

We’ve all been there! Een gigantisch grote puist op je wang terwijl je morgen een belangrijke afspraak hebt.

Het maakt niet uit of je het beest “per ongeluk” hebt open gekrabd of er is een wit puntje te zien. Pukkel pleisters zijn een aanrader!

Hoe werkt het?

De pleisters zijn gemaakt van een absorberende stof, net als bij blaren pleisters, waardoor je puistje wordt opgezogen. Je huid wordt daarnaast beschermd door de pleistert, waardoor er geen bacteriën bij komen. Er ontstaat ook geen korstje maar een gladder huidoppervlak.

Ik heb het zelf getest (ik bespaar jullie het onsmakelijke bewijsmateriaal) maar geloof mij, na ca.8 uur is de pukkel een stuk rustiger geworden. Als ik nergens heen hoef plak ik de sticker ook overdag op mijn enemy. Je ziet de sticker wel zitten, maar ik vind het niet storend. Echter als ik op pad moet valt hij niet weg te schminken, dus kies ik er dan voor om de pleister ’s avonds aan te brengen voor het slapen gaan.