Waarom een visagist inhuren

Make-up artist / hairstylist

WEL OF NIET EEN PROFESSIONAL INHUREN?​

Natuurlijk kan jij je eigen make-up doen op jullie bruiloft, dat is jouw keus! 
Maar als de grote dag er is en je hebt wellicht van te voren geoefend kan het alsnog gebeuren dat je zenuwen ineens los gaan. Dan lukt de mooie strakke eyeliner niet of je haar besluit ineens futloos te gaan hangen. wat dan???

Credit: Dhr en Mw fotografie

 

Deze onnodige stress situatie kan je voorkomen door een professional te boeken. Je boekt een arrangement waarbij een proefsessie inbegrepen zit. Tijdens de proefsessie afspraak wordt je potentiële bruidsmakeup & bruidskapsel gedaan. Op deze manier weet je ruim van tevoren hoe je eruit komt te zien op je bruiloft.

Een make-up artist kijkt ook anders naar je, zij ziet wat jou meest flaterende punten zijn (mocht je dit niet al zelf weten ) en zij zal deze benadrukken. Voor sommige bride to be’s kan het een uitdaging zijn omdat je een stukje controle overlaat aan de mua. Zij kan suggesties geven doormiddel van een andere make-up techniek waardoor jij nog stralender wordt.

Maar hoe vind je de juiste visagiste en/of hairstyliste? Ik geef je een paar handige tips hoe je de passende persoon vindt die jou mooi mag maken op je most memorable day.

Waar ga je op letten?

Allereerst zoek je een visagiste wiens portfolio jou aanspreekt. Browse door haar galerij, Facebook of Instagram om meer werk te zien van haar reeds gedane bruiden. Valt haar of zijn stijl in je smaak? Hetzelfde geldt ook voor je hairstylist.

Heeft de gekozen professional maar enkele foto’s van een make-up stijl die je mooi vindt, dan raad ik je toch aan om verder te zoeken. In mijn optiek zou je iemand willen boeken die gespecialiseerd is in een bepaalde look. Nemen we het thema “Less is more”. That’s my motto by the way ;-p 

Ik zelf hou er heel erg van om de huid te laten stralen zonder dikke lagen foundation. Het is een kunst om jou jezelf te laten zijn maar dan nog stralender. Persoonlijk vind ik dat make-up moet toevoegen en niet afleiden.

Ben je zelf iemand die erop let wat er gebruikt wordt aan producten zoals A merken ( Dior, Laura Mercier, Nars etc.) of dat je liever biologische cosmetica hebt, dan speelt dit ook allemaal een rol in wie je gaat kiezen. Tegenwoordig wordt er zelfs gelet op vegan, clean beauty en cruelty free labels. Meestal staat de info over wat voor producten zij mee werkt op de website van de professional.

Last but not least, als je diegene hebt gevonden waarvan je denkt: Ja, die wil ik boeken! – WACHT NOG HEEL EVEN… neem eerst contact met de persoon op om te kijken of het klikt!

Waarom moet het klikken?

Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat de communicatie soepel verloopt. Tenslotte is de mua vrijwel de eerste persoon die je ’s ochtends ziet en ze helpt jou eventueel bij het aankleden voor de finishing touch. Dat is een intiem moment wat jullie met elkaar gaan delen. Hier speelt vertrouwen een grote rol, omdat je je bloot geeft met alle emoties die op zo een grote dag kunnen opkomen. Heb je een klik met je styliste, dan ben je in geode handen omdat ze jou kan helpen om te kalmeren als je zenuwen niet mee willen werken.

Nog op zoek naar een bruidsjurk?

Maak er dan een uitje van en boek bij Look of Love een Total Look Experience afspraak.

Pinterest mood board

Je styliste zal je vragen naar make-up & kapsel voorbeelden voor jullie proefsessie. Deze vind je o.a. op Pinterest.  Zoek naar voorbeelden die meer jouw gezichtsvorm, kleur, haartype en/of lengte hebben. Even als voorbeeeld: een mevrouw met blauwe ogen heeft een totaal ander make-up look nodig dan iemand met groen bruine ogen. Dus mijn tip is probeer er goed op te letten wat je aan voorbeelden stuurt. Zie je een klassieke knot met glad haar maar jij zelf hebt krullen dan is de vraag, wil jij je haar gestraight hebben of houd jij je krullen?

Heel veel bruidskapsels op Pinterest zijn met highlights en/of hairextensions. De highlights zorgen ervoor dat het kapsel niet flets eruit komt te zien. Wil je voller haar dan zal je kapster ook een voorstel doen om haarextensions te huren of zelf te kopen.

Blijf dicht bij jezelf

Tot slot is mijn beste advies wat ik jou als bride to be kan meegeven: Blijf dicht bij jezelf!

Jouw trouwdag is niet het juiste moment om te gaan experimenteren met extravagante looks. Wat ik hiermee bedoel? Simpelweg just be you! Draag jij weinig of geen make-up , dan kies alsjeblieft niet voor een smokey eye, een winged eye liner of felrode lipstick. Jij bent mooi zoals je bent!

De pro kan je hierin tips geven hoe je je huid en haar het beste kunt verzorgen voor de bruiloft.

Waarom een visagist inhuren

Handige tips voor de bruiloft

  • Bezoek een schoonheidsspecialiste ca. 3-4 weken voor de bruiloft 
  • 3 weken lang 2x per week een haarmasker
  • 2 weken lang 3x per week een hydraterende gezichtsmasker
  • Pukkel in zicht? Blijf ervan af!

Een kleine toelichting waarom deze stappen kunnen helpen. Het bezoeken van een schoonheidsspecialiste zou nog fijner zijn als je 6 maanden van te voren begint. Zij heeft dan genoeg tijd om je huid optimaal voor te bereiden voor de grote dag. Je poriën zijn dan goed schoon, dus egaler en je huid is een stuk gladder en beter verzadigd. Hierboven geef ik aan om 3-4 weken je laatste bezoek in te plannen omdat je huid de nodige tijd heeft om te herstellen van eventuele wondjes.

Zit een bezoek aan een beautycenter niet in het budget? No problemo, als je weet wat voor huidtype je bent, kan je thuis ook regelmatig scrubben en maskers opsmeren. Toch adviseer ik een professional omdat zij een goede huidanalyse voor je kan maken en de nodige producten kan aanbevelen.

Je wil natuurlijk een mooi bruidskapsel zonder pluizig haar. Optimaal is dus een paar weken van te voren te beginnen met voedende haarmaskers. Echte dode puntjes kan je het beste eraf laten knippen, bij voorkeur 2 maanden voor de bruiloft.

Hydraterende gezichtsmaskers met hyalauronzuur helpen om je huid voller te maken. Een goed gehydrateerde huid slokt ook minder foundation op waardoor je een meer natural look krijgt en een subtiele glow.

De horror van elke bruid – een pukkel op je bruiloft!
Geen paniek ladies, het is “maar” een rode bobbel. Hier zeg ik streng BLIJF ERVAN AF! Als make-up artist kan ik de roodheid camoufleren met concealer. Ga je wel eraan pulken tot er een korstje ontstaat dan is het onmogelijk om deze weg te werken omdat de concealer aan de korst zal hechten waardoor het alleeen maar zichtbaarder wordt. So leave it alone!