Zonbescherming voor je haar

Producten om je haar te beschermen in de zon

Dat je je huid goed moet beschermen in de zon weten we inmiddels allemaal wel. Maar hoe zit het met je haar?

In tegenstelling tot je lichaam, die buiten het strand om vaak met kleding bedekt is, schijnt de zon altijd op je haar. Vooral met gekleurd haar kan dit echt schadelijk zijn, de kleur vervaagt snel en je haar voelt droger aan. Het is dus erg belangrijk om ook je haar goed te beschermen! Ik zal jullie vertellen wat voor soort zonbescherming voor je haar je hiervoor kan gebruiken.

Heb je geverfd haar?

Grote kans dat je kleur sneller dof wordt door al die zon. Ik adviseer je om na het zonnen een beschermende shampoo en conditioner te gebruiken, zodat je haar goed gevoed wordt. Verwen je haar regelmatig met een hydraterend haarmasker en behandel de puntjes met een voedende olieL’Oréal Professionel heeft een fijne Solar Sublime lijn!

 

loreal-solar-sublime

 

Betaalbare zonbescherming voor je haar

Helaas zijn haarproducten met UV bescherming vaak toch vooral bij de kapper te vinden. Bij sommige groothandel voor kappers kan je als particulier ook winkelen. Kappersmerken hoeven echter niet altijd heel duur te zijn, System Professional van Wella is ook redelijk betaalbaar merk. Vooral wanneer je je haar verft heb je echt goede producten nodig, ik zou dan investeren in goede producten.

 

wella-sp-sun-concentrate

 

Wat kan je verder nog doen om je haar te beschermen tegen de zon:

  • Draag een hip hoedje of ga uit de zon!
  • Verzorg je haar goed met vochtinbrengende maskers en besteed echt even wat extra tijd en aandacht aan je haar.
  • Probeer zo min mogelijk af te blijven van de föhn en stijl- of krultang , door de zon heeft je haar al genoeg te verduren.
  • Heb je gekleurd haar? Gebruik dan extra producten die je kleur beschermen.
  • Met een beetje TLC kom je er ook met je zonbescherming DIY: Neem dan een leeg spuitflesje, doe daar twee theelepels zonnebrand SPF25 (of hoger) in met een kopje water, goed schudden en spray het over je haar. Toch nog je eigen goedkope haar-zonbeschermingsspray.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *